Hafele.nl      Service      Kennisbank      Klepscharnieren

Klepscharnieren

Op zoek naar een klepscharnier? Klepscharnieren zijn de ideale oplossing om kleppen te ondersteunen, omdat dit scharnier tussen de kast en de kastklep wordt gemonteerd. Een klepscharnier wordt in combinatie met een klepsteun gebruikt voor opgaande of neergaande kastkleppen, wat ervoor zorgt dat de kastklep van bijvoorbeeld een keukenkastje open kan klappen.

Ontdek ons assortiment klepscharnieren en plaats een bestelling in de webshop. Wanneer de producten op voorraad zijn, worden ze binnen 1-2 werkdagen geleverd.
 


Vind het juiste klepscharnier

Wij leveren klepscharnieren voor opgaande en neergaande kleppen in allerlei soorten, maten en in de kleuren zwart, wit en grijs. Je vindt bij ons dan ook de juiste oplossing voor elke situatie. Deze scharnieren worden vaak gebruikt in combinatie met klepbeslag van het merk Blum en ons eigen Häfele merk.

Hulp nodig bij het kiezen van een klepscharnier? Neem gerust contact met ons op via 055-5384600, de chat of laat je gegevens achter in het contactformulier. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste scharnieren.
 

Naar het assortiment


Het verschil tussen een klepscharnier voor neergaande en opgaande klep

Voor neergaande kleppen is vaak alleen een klepscharnier nodig. Voor opgaande kleppen is vaak een ondersteuning nodig. Afhankelijk van de inbouwmaten, de klephoogte en het klepgewicht kan gekozen worden voor een bepaald type.

Klepscharnier voor neergaande klep

Voor neergaande kleppen zijn speciale scharnieren nodig. Deze zorgen ervoor dat de klep begrensd wordt op een hoek van 90 graden. Deze scharnieren komen ook bijna overeen met de keukenscharnieren die ingeboord moeten worden en die 3D verstelbaar zijn. Dit 3D verstelbare scharnier kan verticaal, horizontaal en in de diepte worden ingesteld.

Daarnaast moet je wel rekening houden met andere factoren. Bijvoorbeeld het gewicht dat het beslag kan hebben en extra functies zoals scharnieren met rem bij het openvallen van de klep en het dichthouden van de klep in een gesloten stand.

Klepscharnier voor opgaande klep

Een klep die naar boven opent, blijft niet vanzelf open staan. Daarvoor heb je ondersteuning van speciaal klepbeslag nodig. Bekijk hiervoor eens ons complete assortiment aan klepbeslag.

Bij scharnieren voor een opgaande klep is het verstandig om klepbeslag te gebruiken, waarbij de klep in een horizontale stand wordt ondersteund. Let wel op de maximale binnenmaat van de kast waarin het beslag wordt gemonteerd.

De Häfele Duo Standaard of de Häfele Duo Forte zijn mooie voorbeelden die toegepast kunnen worden als klepsteun/ klepschaar om de klepscharnieren te ondersteunen.
​​​​​​​​​​​​​​
Klepbeslag dat ook toegepast kan worden, is:​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 


Kun je klepscharnieren vervangen?

Veel bestaande klepscharnieren zijn vaak makkelijk te vervangen. Het advies is wel om een bestaand klep scharnier te vervangen door één van hetzelfde merk en type. Deze zijn vaak los leverbaar en kunnen direct zonder aanpassingen in de kast vervangen worden. Het is wel van belang dat je eerst de kastklep van de scharnieren demonteert en daarna pas het klepscharnier uit de kast verwijdert. De nieuwe klepscharnieren kun je hierna weer monteren en weer de kastklep terugplaatsen.
 


Hoe kies je de juiste klepscharnieren bij het juiste beslag?

Afhankelijk van de klephoogte, het klepgewicht en de inbouwmaten kies je voor een bepaald type klepbeslag. Vooral het gewicht is van groot belang. Is het klepgewicht lager dan dat van het beslag, dan zal het klepbeslag te zwaar zijn, waardoor het niet goed genoeg functioneert. Het klepgewicht is eenvoudig te berekenen met ons Paneelgewicht-calculator. Je kunt ook gebruik maken van onze speciale klepbeslagconfigurator voor het kiezen van het juiste klepbeslag voor jouw situatie en bedoelde toepassing.

De Häfele Duo Standaard of de Häfele Duo Forte zijn mooie voorbeelden die toegepast kunnen worden als klepbeslag om de scharnieren te ondersteunen. Daarnaast kan bijvoorbeeld de Blum Aventos, de Häfele Maxi, Free flap en Häfele Free Space als klepbeslag toegepast worden.


Neem contact op bij vragen

Meer weten over de klepscharnieren en het klepbeslag uit ons assortiment? Neem contact op via ons telefoonnummer 055-5384600, de chat rechtsonderin het scherm of door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. We helpen je graag verder!
 


Meer informatie vind je in onze Techniek catalogus

In deze catalogus vind je in een oogopslag alles wat je moet weten over het Häfele klepscharnier en klepbeslag.

 

Naar de Techniek catalogus