Häfele Connect: Controle via de app

Smart Home is al een tijd in opkomst. Apparaten zijn met elkaar verbonden in netwerken en kunnen geprogrammeerd worden. Met de nieuwe app van Häfele kan nu ook de verlichting in meubels met een app bediend worden.

Met de app ‘Connect’ wil Häfele meubels en kamers verbinden, koppelen en bedienen van verlichting, geluid én elektrische toepassingen in meubels. De basis hiervan is de voeding van het Loox LED verlichtingssysteem, en een nieuwe BLE box die dankzij het eenvoudige Plug & Play systeem voor allerlei soorten meubels de toekomstige applicaties gemakkelijk kunnen aansluiten. 

De volgende stap is om smart furniture en smart home te verbinden. Deze uitgebreide toepassing om voor alle (in gebouwen) toegepaste technologie samen te bedienen is al in een geavanceerde prototype fase.

Openen, verlichten, configureren: de app maakt gebruik van de Connect BLE-box die de toepassingen in meubels aanstuurt.  Daarom is de Connect BLE-box aangesloten op de Loox-voeding en draadloos verbonden met een smartphone via Bluetooth Low Energy. Op deze manier kunnen alle elektronische meubelcomponenten via de app worden bestuurd, inclusief diverse elektrische toepassingen in meubels.

Vandaag de dag is het al mogelijk om verlichting aan- en uit te zetten als ook te dimmen en de kleurtemperatuur en de lichtkleur in te stellen. Daarnaast kunnen verschillende lichtscènes voor verschillende gelegenheden vooraf ingesteld worden via de app. Bedienen van de geluidscomponenten in de kamer is ook onderdeel van het systeem. Op meubels kunnen TV-liften, elektrische schuifdeuren of andere elektrische aandrijvingen worden bediend met een simpele klik.

Met de app worden extra BLE-boxen in de kamer getraceerd en geïntegreerd op smartphone en tablet. Smart furniture is al realiteit geworden. Het systeem is ook toepasbaar op alle al bestaande Loox-systemen en zal z.s.m. beschikbaar zijn. 
Maar dit is niet het einde van de mogelijkheden om systemen met elkaar te laten communiceren. De in ontwikkeling zijnde ‘Häfele's Connect Hub’ kan gaan communiceren met de grootste aanbieders uit de hele digitale wereld. Draadloze technologieën en systemen van de meest uiteenlopende fabrikanten zoals bijvoorbeeld airconditioners, raambekleding, tv-apparaten en slimme keukenapparatuur kunnen via Bluetooth, WIFI, of KNX met elkaar gaan communiceren en bediend worden.