Home      Service      Kennisbank      Potscharnieren

Potscharnieren

 


Potscharnieren nodig? Wij produceren en leveren potscharnieren in allerlei soorten en maten. Wij hebben potscharnieren op voorraad van merken als BlumGrass en ons eigen merken Häfele Duomatic en Metalla. Ontdek ons assortiment en bestel eenvoudig online.

Hulp nodig bij het kiezen van een potscharnier? Neem gerust contact met ons op via de telefoon of chat. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste potscharnier.


Wat zijn potscharnieren?
​​​​​
​​​​​​​​​​

Een potscharnier wordt gebruikt om een deur te bevestigen aan een kastwand en bestaat uit twee delen, namelijk een montageplaat die aan de binnenkant van de kastwand word gemonteerd en het potscharnier dat verzonken in de deur wordt aangebracht. 

Voordat het juiste potscharnier gekozen kan worden, moet er per situatie gekeken worden welke potscharnieren nodig zijn. Vraagt de situatie om een potscharnier voor zijwandmontage, tussenwandmontage of een inliggende montage? Bij Häfele vind je potscharnieren voor iedere situatie.​​​​​​​

Naar het assortiment

 


Aantal potscharnieren per deur

​​​​​​​Het aantal potscharnieren per deur is afhankelijk van:​​​​​​​

  • De deurbreedte en -hoogte
  • Het deurgewicht
  • Het deurmateriaal


Bereken het deurgewicht eenvoudig met ons Paneelgewicht-calculator.

​​​​​​​
Voorbeeldgrafiek​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

  • ​​​​​​​De gegevens in de grafiek zijn richtwaarden en hebben betrekking op een standaard deurbreedte van 600 mm.
  • Volgens de voorbeeldgrafiek zijn bij een deurhoogte van 1500 mm en een deurgewicht van 6 - 12 kg drie potscharnieren nodig.


​​​​​Tip: proefmontage wordt aangeraden


Montage potscharnieren

​​​​​​​​​
Boorbeelden

Met het boorbeeld kun je precies bepalen waar het potscharnier geplaatst moet worden aan de binnenkant van de deur. De boormal laat zien waar de frezen voor zowel de pot als de schroeven gemaakt moeten worden.

Zowel bij oude meubels als bij nieuwe meubels is het belangrijk om op de juiste plek te schroeven. Voorkom onnodige, opvallende misboringen. Daarnaast is het belangrijk om de afstand van de kopse kant van de kast tot het schroefgat van de montageplaat op te meten. In de professionele markt is de rijboring altijd 37 mm, maar in de Doe-Het-Zelf wereld wordt ook gebruik gemaakt van 25 mm. Indien de montage van oude gaten en de nieuwe potscharnieren met elkaar overeenkomen is het monteren heel eenvoudig.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Boorbeeld voor potbevestiging

Onderstaande vind je de boorbeelden van de volgende merken. Klik verder voor meer informatie

 

​​​​​​​​​​​​​​Montageplaat​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​

Montageplaten zijn es​​​​​​​sentieel bij het aanschaffen van potscharnieren. De montageplaat wordt in de kast bevestigd waarna het scharnier erop wordt geklikt. Bij het aanschaffen van een montageplaat dien je rekening te houden met de kastwanddikte en de manier van aanslag. Montageplaten worden apart geleverd. Het wordt dan ook aangeraden om de montageplaten apart te bestellen.​​​​​​​

 

Naar de montageplaten


Meer informatie vind je in de Techniek catalogus​​​​​​​

 

In deze catalogus vind je in één oogopslag alles wat je moet weten over de Häfele potscharnieren.

 

Naar de Techniek catalogus​​​​​​​