Hafele.nl      Service      Kennisbank      Schuifdeurbeslag voor deuren

Schuifdeurbeslag: welke is de beste keuze?

Schuifdeurbeslag voor deuren

De schuifdeur wordt steeds populairder. Deze deur draai je niet, maar schuif je open. Je kan schuifdeuren gebruiken als ‘standaard’ afsluitdeur, maar ook om bijvoorbeeld een ruimte op te delen. Denk hierbij aan een schuifdeur als ‘optionele’ scheiding (roomdivider) tussen de living en het bureau, tussen de slaap- en badkamer, tussen de slaapkamer en kleedruimte of als scheiding tussen ruimtes die je van elkaar wil afsluiten. Wil je een schuifdeur in de wand, voor een kast of in het plafond en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ons assortiment. Als het schuifdeurbeslag naar wens op voorraad is verzenden wij het zo snel mogelijk.
 

Naar het assortiment


Ideaal bij weinig ruimte of als divider

Wanneer je in smalle en kleine kamers weinig ruimte hebt voor een standaard draaideur is een schuifdeur een ideale uitkomst. Een schuifdeur hoeft niet alleen als afsluiting van ruimtes te dienen, maar kan ook spullen afschermen. Denk bijvoorbeeld aan een grote tv wand of een thuiswerkplek onder een trap. Ook in deze situaties is een schuifdeur handig.
 


Welk schuifdeursysteem is de beste keuze?

Welk schuifdeursysteem is de beste keuze? Häfele biedt voor verschillende toepassingen schuifdeuroplossingen aan. Zo is er bijvoorbeeld beslag dat bovenlopend-hangend en onderlopend beslag. Door het ruime aanbod is er voor iedereen wat wils. In ons aanbod vind je onder andere de volgende hang deursystemen en -beslag:

  • hangend
  • onderlopend
  • onzichtbaar / verwerkt in de muur / beslag verwerkt in het plafond
  • symmetrische systemen voor dubbele schuifdeuren
  • parallel beslag

Hangend beslag

Hangend beslag komt het meest voor bij schuifdeuren. De looprail wordt bovenaan de deur gemonteerd, waardoor het totale gewicht van de deur aan het bovenpaneel hangt. Het gevaar bestaat helaas wel dat het bovenpaneel en de looprail doorbuigen bij zware belasting. Houd hier s.v.p. vooraf rekening mee qua constructie. Het gewicht kan bijvoorbeeld beter verdeeld worden door ondersteunende tussenwanden te plaatsen. LET OP! De looprail voorkomt het doorbuigen van het bovenpaneel niet!

Onderlopend

Bij dit beslag is de looprail op de vloer gemonteerd. Bij volle schuifdeurpanelen freest men de wieltjes meestal in het deurpaneel. Bovenaan plaats je een regel, die de deur op zijn plek houdt.

Dit beslag is geschikt voor alle zware deuren. Het deurgewicht wordt via de looprail, op de bodem in de plint, op de vloer overgedragen. Hierdoor zijn dit soort constructies zeer stabiel.

Onzichtbare schuifdeurrails

Zoals de naam al suggereert is bij onzichtbaar deurbeslag de rails onzichtbaar. De rails wordt namelijk achterop de deur gemonteerd, waarbij de loopwerken op de muur aangebracht worden.

Verwerkt in de wand (nis-oplossing)

Een nis-oplossing wordt vaak toegepast bij en-suitedeuren. Bij het openschuiven schuift de deur niet voor of achter de muur, maar tussen twee wanden of in de muur.

Rails weggewerkt in een verlaagd plafond

De mogelijkheid bestaat om een looprail van uw schuifdeursysteem te monteren in een verlaagd plafond. De looprail is in het plafond weggewerkt, maar de schuifdeur kan nog wel gedemonteerd of afgesteld worden.

Symmetrisch schuifdeursysteem

Symmetrische schuifdeuren worden gebruikt om twee schuifdeuren tegelijk te openen of sluiten. Door een kabel worden beide schuifdeuren tegelijk geopend of gesloten. Zo’n kan vaak als optie toegevoegd worden.

Parallel

Dit beslag is bedoeld om schuifdeuren parallel aan elkaar te bevestigen. Hierbij worden twee deuren voor elkaar in 2 enkele rails geplaatst. Dit is een ideale oplossing wanneer je een grote doorgang wilt, maar slechts beperkt ruimte tot je beschikking hebt. Ook hier zijn de deuren via een kabel met elkaar verbonden, waardoor beide deuren telkens samen bewegen.


Wat kost een schuifdeursysteem?

Wat kost een schuifdeursysteem? Deze vraag wordt vaak gesteld. Häfele biedt schuifdeurbeslag voor deuren aan dat je niet in de plaatselijke bouwmarkt kunt kopen. Häfele biedt Nederlandse klanten uit de meubelindustrie, interieurbouw, bouw- en projectenbranche deze producten aan voor slimme, innovatieve en duurzame oplossingen. Als klant bij Häfele kun je, als je ingelogd bent, jouw prijzen bekijken. Met één druk op de knop bestel je het complete schuifdeursysteem, zodat je onderdelen niet vergeet en je tijdens het bestellen niet alle losse onderdelen uit hoeft te zoeken. Je hoeft alleen het garnituur, de loop-/geleiderail en accessoires te bestellen.
 


Hoever komt een schuifdeur van de muur?

Hoever de schuifdeur van de muur komt hangt af van het merk, model en de toepassing van de door jouw gekozen deur en deursysteem. Als je een looprail op de wand monteert, zal de afstand tot de muur anders zijn dan bij een aan het plafond gemonteerde rails. Laatstgenoemde kun je in principe plaatsen waar je wil, zolang er maar genoeg ruimte overblijft dat de deur soepel kan schuiven.
 


Deurbevestigingen op hout

Häfele biedt houten schuifdeuren aan met verschillende deurbevestigingen. Voor houten deuren heb je keuze uit zowel geschroefde- als ingelaten deurbevestigingen. Bij een geschroefde deurbevestiging wordt het loopwerk bovenop het deurpaneel gemonteerd. Wanneer je voor een ingelaten deurbevestiging kiest, moet het deurpaneel ingefreesd worden, waarna je het loopwerk door middel van een draagflens bevestigt.
 

Naar de producten
 


Bevestigingen & systemen voor glazen panelen

Bij glazen panelen kan je voor vormsluitende glasklemmen of niet vormsluitende glasklemmen kiezen. Vormsluitende glasklemmen hebben een puntophanging met glasbewerking en niet-vormsluitende glasklemmen hebben een puntophanging zonder glasbewerking.

Kiest u voor vormsluitende glasklemmen? Dan dient het glaspaneel voorzien te zijn van een gatenpatroon. Voordeel is dat het beslag zo extra stevig bevestigd kan worden.

Bij niet-vormsluitende glasklemmen wordt het loopwerk geklemd door middel van een bevestiging op de achter- en voorzijde van de glasplaat. Het beslag wordt op het glas gelijmd of geklemd. Hierdoor zijn glasboringen niet noodzakelijk en kan het direct verwerkt worden op de glasplaat.

Gebruik bij het lijmen een geschikte lijm en let op de correcte verwerkingswijze (zie gebruiksaanwijzing van de lijm).
 

Naar de producten
 


Schuifdeurbeslag van en door Häfele

Vind hier je schuifdeurbeslag voor deuren, met de keuze uit de volgende merken:


Meer informatie vind je in de Bouwbeslag/Schuifdeurbeslag catalogus

In deze catalogus vind je in één oogopslag alles wat je moet weten over onze deursystemen.