Home      Service      Kennisbank      Valdorpels

Valdorpels

Valdorpel kopen? Wanneer je op zoek bent naar valdorpels, ben je bij Häfele aan het juiste adres. Bij Häfele vind je een ruim assortiment aan valdorpels voor verschillende situaties. Zo biedt Häfele valdorpels aan die tocht-, rook-, brand- en/of geluidwerend zijn. Ons uitgebreide assortiment bestaat uit valdorpels van de merken Athmer, Planet en ons eigen merk Häfele StarTec. Weet je niet welke valdorpel je nodig hebt? Hieronder vind je meer informatie over welke dorpel je het beste toepast, of neem contact op voor het inwinnen van meer informatie.

 

Naar het assortiment


Wat is een valdorpel?

Een valdorpel wordt ook wel een automatische valdorpel genoemd. Een valdorpel is een aan de onderzijde van de deur bevestigde tochtafsluiter. Door deze afsluiter wordt de kier, die eerst tussen de onderzijde van de gesloten deur en de grond zat, dicht gemaakt. De valdorpel zorgt ervoor dat de vloer en deur goed en zonder kier op elkaar aansluiten. Een valdorpel op je deur plaatsen kan je tochtproblemen oplossen. Hierdoor hoef je minder te stoken en is dit uiteindelijk beter voor het klimaat. In ons assortiment vind je valdorpels die onder andere geschikt zijn voor: buitendeuren, binnendeuren, houten deuren, glazen deuren en deuren met een ongelijke vloer.

Wij verkopen de volgende soorten valdorpels:

  • Tochtvaldorpels
  • Geluidsisolerende valdorpels
  • Brand- en rookwerende valdorpels

 


Werking van een valdorpel

Maar hoe werkt dit dan precies? Een valdorpel zakt naar onderen door een ontgrendelingsmechanisme. Wanneer je de deur sluit wordt er aan de zijkant van de valdorpel een knop ingedrukt, waardoor er aan de onderzijde een borstel of rubberen strip naar beneden zakt. De ruimte tussen de vloer en de deur sluit, waardoor tocht, lawaai en kou geen kans meer krijgen om de kamer binnen te komen.

Als je deur opent trekt de valdorpel weer in, zodat je de deur zonder hinder weer kunt bewegen. Doordat een valdorpel de ruimte tussen de onderzijde van de gesloten deur en de grond sluit, is er geen drempel nodig. Een vlakke vloer is niet alleen optisch interessant, maar is ook handig voor het zonder obstakels verplaatsen van voorwerpen door deze deur of voor drempelvrije toegang voor mindervaliden.


Verschillende soorten dorpels

In ons assortiment vind je verschillende soorten dorpels. Er wordt onderscheid gemaakt tussen inbouw valdorpels en opbouw valdorpels.

Inbouw valdorpel

Bij een inbouw valdorpel is de valdorpel zo bevestigd dat deze onzichtbaar is. De valdorpel is namelijk in de onderzijde van de deur gefreesd. Deze kan vastgezet worden met een bevestigingsbeugel of in de onderkant geschroefd worden. Daarnaast kan je een valdorpel ook laten verzinken in de deur.

Opbouw valdorpel

Een opbouw valdorpel kan op twee verschillende plaatsen gemonteerd worden. Een model kan onderop de deur bevestigd worden en het andere model aan de zijkant van de deur.

 


Eenzijdige en tweezijdige bediening

Je kunt kiezen voor een valdorpel met eenzijdige bediening, of met tweezijdige bediening:

Eenzijdige bediening

Valdorpels met eenzijdige bediening komen in beweging doordat er aan de scharnierzijde van de deur een knop zit. Deze wordt ingedrukt bij het sluiten van de deur, waardoor de valdorpel naar beneden zakt.

Tweezijdige bediening

Valdorpels met tweezijdige bediening komen in beweging doordat er aan de scharnierzijde en de andere zijde van de deur een knop zit die de tochtstrip naar beneden drukt. Wanneer je de deur sluit komt het eerste deel van de valdorpel naar beneden en op het laatste moment valt het andere deel aan de scharnierzijde naar beneden. Dit voorkomt dat er minder snel een sleepweerstand over de vloer ontstaat. Het afsluitmechanisme valt volledig naar beneden als de deur dicht is.

 


Montage

Valdorpels kunnen op verschillende wijzen worden gemonteerd. De verschillende montagemogelijkheden:


Bekijk de valdorpels uit ons assortiment

Bekijk de verschillende valdorpels uit ons assortiment en plaats een bestelling in de webshop. Wanneer de valdorpel naar wens uit voorraad leverbaar is, wordt hij binnen 1 a 2 werkdagen verzonden. Heb je een vraag over het maken van de juiste keuze, of heb je advies nodig? Neem gerust contact op door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

 

Contact(formulier)


Meer informatie vind je in onze catalogus Bouwbeslag.

In deze catalogus vind je in één oogopslag alles wat je moet weten over valdorpels.

 

 

 

 

Naar de catalogus Bouwbeslag