Kastverlichting

Kastverlichting vervult vandaag de dag een essentieel en onmisbare rol qua functionaliteit en comfort in meubels en ruimtes. Door te kiezen voor de juiste verlichting en aansturing is het mogelijk om de perfecte sfeer te creëren. Dit geldt niet alleen voor verlichting in residentiële omgevingen, maar ook voor werklocaties of winkelinrichting. Bekijk de kastverlichting uit ons assortiment en plaats een bestelling in de webshop, of neem contact op voor het inwinnen van meer informatie.

 

Bekijk het assortiment


Kastverlichting voor meer overzicht

Op verschillende plekken in huis is licht: in de keuken, op de gang, in de badkamer en slaapkamer, op het toilet, noem maar op. Echter wordt de verlichting van meubels zoals een kast vaak vergeten, terwijl dit niet geheel onbelangrijk is. Alles behalve, zelfs. Kastverlichting zorgt voor hulp in donkere hoeken door te zorgen door orde, waardoor jij de spullen die je zoekt makkelijker terug kunt vinden. Bijvoorbeeld in een keukenkast, kledingkast, vitrinekast, stellingkast, sideboard of een opbergkast.

De voordelen van kastverlichting op een rij:

  • Zorgt voor verlichting op plekken waar een traditionele lamp niet past
  • Zorgt voor sfeervol licht
  • Biedt de mogelijkheid om accent te leggen op bepaalde punten
  • Gemakkelijk te monteren

Ledverlichting in de kast

Ledverlichting is ideaal voor het verlichten van meubels in verschillende ruimtes, denk aan kastverlichting in de keuken, boekenkast verlichting of kledingkast verlichting. De ledverlichting kan geplaatst worden op plekken waar een ‘gewone’ lamp niet geplaatst kan worden. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door spotjes of ledstrippen te plaatsen. Zo kun je in de zijpanelen een frezing maken waar je profielen met ledstrippen plaatst. Ook is er kastverlichting opbouw beschikbaar die geschikt is om achteraf te kunnen monteren.


Directe en indirecte verlichting

Zo is er genoeg ruimte om te kiezen uit verschillende verlichting die op accu of via stroom te voeden zijn. Het bepalen van de doeleinden van kastverlichting is essentieel bij het maken van deze keuzes; zo is er directe verlichting en indirecte verlichting. De directe verlichting kun je gebruiken om kledingkasten en werkbladen goed te kunnen zien en indirecte verlichting kun je gebruiken om objecten te accentueren.


Lichtkleur

De kleurtemperatuur van het licht wordt uitgedrukt in Kelvin waarde. Hoe lager de Kelvin, hoe warmer het licht. Hoe hoger de Kelvin hoe witter het licht. 6000K kun je vergelijken met de kleur van daglicht. Warm witte verlichting brengt de warme sfeer en koudwit verlichting kun je toepassen in een meer moderne inrichting.


Aandachtspunten bij het plaatsen van kastverlichting

Het is zaak om aandacht te besteden aan een aantal punten. Kijk goed of eventuele schaduw hinderlijk is, en of deze schaduwval te voorkomen is. Besteed bij de keuze voor directe of indirect verlichting aandacht aan de toepassing die je voor ogen hebt. Indirecte verlichting voldoet niet in een kledingkast.


Bestel kastverlichting in de webshop

Of je de verlichting nu op of onder de kasten monteert, de verlichting brengt zowel functionaliteit als sfeer in je keuken en andere ruimtes. Zo is de kastverlichting een schitterende manier om je kast tot leven te brengen en een eyecatcher te maken in de gewenste ruimte.

Verlichting voor je kast nodig? Bekijk de verschillende soorten kastverlichting uit ons assortiment en plaats een bestelling in de webshop. Wanneer de verlichting naar wens op voorraad is, worden ze binnen 1-2 werkdagen geleverd. Je vindt de beschikbaarheid van het product tijdens het plaatsen van een bestelling. Heb je een vraag? Neem gerust contact op voor meer informatie door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.