Home      Service      Kennisbank      Led strips op maat

Ledstrips op maat​​​​​​​​​​​​​​Ledstrips op maat kopen bij Häfele? Ledverlichting is inmiddels niet meer weg te denken als het gaat om meubelverlichting. Afhankelijk van het materiaal en de structuur reageert een oppervlak anders op licht. Licht wordt deels geabsorbeerd, deels gereflecteerd en afhankelijk van het oppervlak verspreid. De lineaire verlichting wordt met ledstrips gerealiseerd. In kasten en stellingen, op werkvlakken of op meubels bieden ledstrips gelijkmatig licht met een vlakke verdeling. Bekijk de ledstrips uit ons assortiment en plaats een bestelling in de webshop. Je bestelling wordt zo snel mogelijk verzonden.

Naar het assortiment


Ledstrips op maat

Een ledstrip wordt in een kunststof of aluminium led profiel geplaatst en kan toegepast worden als verlichting in meubels. De kleefstrip aan de achterzijde zorgt ervoor dat dit overal bevestigd kan worden. Zo kun je dit toepassen onder keukenkastjes, onder een toonbank in een winkel of in een garderobekast. Wat het fijne is aan de ledstrips die wij verkopen, is dat het mogelijk is om de ledstrips op maat te laten maken.

Bij het 12 volt systeem kan de ledstrip om de 25 mm afgeknipt worden en bij het 24 volt systeem om de 50 mm. Het is eenvoudig weergegeven met een schaartje, je kunt gemakkelijk exact op de lijn prikken en zo de maat naar wens realiseren. Maar wist je dat het ook mogelijk is om de ledstrips door ons per meter specifiek op maat te laten maken?


Ledstrips op maat laten maken: led-op-maat service

Maar wat als je kostbare tijd en opslagruimte wil besparen, maar toch wilt investeren in verlichting? Dan bestel je een aluminium led profiel en de bijbehorende Loox5 ledstrips op maat. Het enige wat jij hoeft te doen, is het samenstellen van je verlichting in de handige online configurator. Wij maken je verlichting vervolgens exact voor je op maat conform CE-normen. Dat kan al vanaf één stuk en ook in kleine series, natuurlijk met een korte levertijd.

De Loox configurator voor lineaire verlichting loopt stap voor stap door jouw individuele situatie heen en stelt aan de hand daarvan de optimale combinatie van ledstrips en profielen voor. Zodra de configuratie is voltooid, helpt de configurator ook bij het kiezen van de juiste voeding, verdeler en eventueel benodigde adapters.

 • Lengte (100 mm – 3000 mm)
 • Materiaal (kunststof of aluminium) en kleur van het profiel.
 • Materiaal (kunststof of aluminium) en kleur van het profiel
 • Kleur van de diffusie-afdekkingen (opaal, transparant of zwart).
 • Met/zonder eindkappen
 • Spanning: 12/24V
 • Vermogen
 • Led-kleursysteem (monochroom, multiwit of RGB) en kleurtemperatuur (2700K – 6500K)
 • Lengte van het aansluitsnoer, optioneel met doorvoerkabel (500 mm, 1000 mm of 2000 mm).


​​​​​​​Naar de configurator


Complete sets lineaire verlichting

Naast de led-op-maat service kun je ook je voordeel doen met een complete sets lineaire verlichting die we in 14 standaardmaten uit voorraad leveren. Elk van de 14 varianten heeft een eigen artikelnummer en bestaat uit een aluminium profiel met 2 meter aansluitsnoer en bijpassende eindkappen.

12 of 24 volt

Als je ledverlichting in je meubels brengt, heb je de keuze uit twee spanningsvarianten: 12 volt of 24 volt. Beide spanningsvarianten hebben een veilig en extra-laag spanningsbereik en vormen daarom geen gevaar tijdens montage van de onderdelen. Het verlichtingssysteem dat je wil gebruiken, hangt voor een groot deel af van je geplande verlichtingssysteem.

12 volt systeem

 • Geschikt voor kleinere led strip lengtes (tot maximaal 4 meter).
 • Kan met tussenpozen op lengte gemaakt worden (om de 25 mm)
 • Verliest helderheid met toenemende strooklengte

24 volt systeem

 • Geschikt voor langere led strip lengtes (tot een maximum van 12 meter).
 • Led strips kunnen alleen met langere tussenpozen op lengte worden gemaakt (elke 50 mm).
 • Heeft een stabiele helderheid, zelfs bij lange lintlengtes

Van ledstrips tot meubelknoppen

Naast ledstrips op maat, verkopen we ook allerlei andere producten die gebruikt worden in de bouw. Zo kun je in onze webshop ook terecht voor de aanschaf van scharnieren, meubelgrepen en knoppen en rolluiken.


Bestel ledstrips op maat in de webshop

Bekijk de mogelijkheden in de webshop en bestel ledstrips op maat, of neem eerst contact op voor meer informatie. Je kunt contact met ons opnemen door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Daarna komen we zo snel mogelijk bij je terug om je van meer informatie te voorzien. Of mail naar info@hafele.nl of bel naar +31 (0) 55 5384600.