Projectinfomatie

  • Project: One stop shop, plug en play producten, betaalbare kwaliteit
  • Locatie: Venlo
  • Aantal kamers: 42
  • Architect: Interieurarchitect Kim van Bakel (Venlo)
  • Marktsegment: Hospitality
  • Oplevering: 2017

Häfele producten

Contact

+31 (0) 55 538 46 86

Contactformulier

Theaterhotel Venlo

Highlights locatie

Middenin de historische binnenstad van Venlo ligt Theaterhotel Venlo. Gelegen aan De Markt met gezellige terrasjes en uitzicht op het prachtig oude Stadshuis. Bijzonder door de combinatie Theater en hotel. Hoe fijn is het om na een voorstelling in het theater direct door te wandelen naar je hotelkamer. En wat voor kamer! Dit viersterren hotel kenmerkt zich door uiterst trendy, ruime en luxe inrichting. Niet alleen de kamers, maar ook de lobby, hotelbar en de doorgang naar de faciliteiten van het theatercomplex De Maaspoort bieden genoeg bijzondere plekjes om te lezen, werken of borrelen.

Uitdaging project:

In 2016 kwam Häfele in contact met Gijs Hendrikx, eigenaar van het hotel. In de aanloop naar de oplevering van het pand dat van kantoorgebouw werd omgebouwd tot hotel waren er nog een aantal zaken waarvoor een goede oplossing gezocht moest worden. Ten eerste het toegangssysteem. Gasten moeten te allen tijde toegang hebben tot het hotel en de kamer. Tegelijkertijd mogen niet-gasten, afkomstig uit het Theater-gedeelte, géén toegang krijgen tot de specifieke hotelruimtes en faciliteiten.

Tevens werd nog gezocht naar een aantal praktische hotelproducten, passend bij de luxe en uitstraling van een viersterrenniveau.

Oplossing Häfele:

De oplossing voor de volledige toegangscontrole is gerealiseerd met ons Dialock toegangssysteem. Gasten krijgen met hun gepersonaliseerde keycard toegang vanuit de ondergrondse parkeergarage tot de hoofd entree, de hotelkamer en andere hotelruimtes. Op elk moment van de dag én nacht.

Uniek in dit project voor Häfele was de totstandkoming van integratie en koppeling van ons Dialock systeem met het hotelmanagement systeem Stardekk. Door uitwisseling van ICT-protocollen tussen Häfele en Stardekk kan vanaf nu ons Dialock systeem altijd geïntegreerd worden in het, door hoteliers veel gebruikte systeem Stardekk.

De inrichting van de kamers, ontworpen door Interieurarchitect Kim van Bakel, werd aangevuld met onze kluis met LED display en minibar met glazen deur.
In het headboard van de bedden is gekozen voor het plug en play LOOX verlichting systeem voor het creëren van luxe sfeerverlichting. Ook werd oriëntatieverlichting met een geïntegreerde bewegingssensor bij bed toegepast; handig én veilig.

Door de kennismaking met Häfele, raakte eigenaar Gijs Hendrikx bekend met onze One-Stop-Shop aanpak. Hetgeen inhoudt dat wij al vanaf het bouwproject meedenken in oplossingen voor inrichting, toegang en typische hotelproducten. Altijd begeleid door 1 aanspreekpunt, die zowel adviseert, bestellingen bewaakt en het project tot het einde toe begeleidt. Met deze positieve ervaring van het Theaterhotel is de samenwerking daarom eveneens doorgezet in het tweede hotel van Gijs, te weten het Mr Jigs Hotel in Venlo.

Geïntegreerde minibar en kluis in het wandmeubel.

Geïntegreerde minibar en kluis in het wandmeubel.

Eén van de drie Dialock wandterminals die toegang biedt tot hotel, kamers en vertrekken.

Eén van de drie Dialock wandterminals die toegang biedt tot hotel, kamers en vertrekken.

Ledverlichting in de garderobekast. Functioneel én sfeervol tegelijkertijd.

Ledverlichting in de garderobekast. Functioneel én sfeervol tegelijkertijd.