Home    Verlichting      Loox 5

Het LED-verlichtingssysteem voor meubels en ruimtes


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Met de introductie van Loox5 lanceert Häfele een revolutionair Plug & Play systeem dat het toepassen van ledverlichting in meubels stukken eenvoudiger maakt. Door technologische ontwikkelingen biedt Häfele zijn klanten de mogelijkheid zich nog meer te kunnen onderscheiden.​​​​​​​

Dankzij ons Plug & Play systeem maakt het de klant mogelijk om op een simpele manier het systeem op elkaar aan te sluiten zonder dat hierbij bijvoorbeeld gesoldeerd hoeft te worden.

​​​​​​​Loox5 producten hebben een hogere lichtopbrengst, betere kleurweergave, 50.000 branduren en een voeding die geschikt is voor een uitgangstroom van 5 Ampère. Het zijn maar een paar voordelen van de nieuwste generatie van het Loox verlichtingssysteem van Häfele.

Verlichting is een essentieel verlengstuk van een meubel geworden. Door te kiezen voor de juiste verlichting en aansturing is het mogelijk om de perfecte sfeer te creëren. Verlichting in residentiële omgevingen, maar ook voor werklocaties of winkelinrichting.

Van de hoge kwaliteitsnormen bij Häfele kun je jezelf overtuigen: reeds in 1995 werd Häfele gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001. En de certificering conform DIN EN ISO 14001 is het bewijs sinds 2000 dat Häfele de natuurlijke hulpbronnen ontziet en milieubewust is.

De Loox verlichting van Häfele is duurzaam, omdat dit soort verlichting minder energie verbruikt dan ‘gewone’ gloeilampen. Doordat er minder stroom wordt verbruikt, draagt de Loox verlichting bij aan het verminderen van CO2 uitstoot. De ledstrips zijn uitgerust met hoogwaardige Samsung-led’s waardoor de levensduur 50.000 uur bedraagt.

 

Licht is eenvoudig

Dezelfde eenvoud is sinds alle Loox-generaties, we garanderen hetzelfde met alle Loox. Er zijn slechts enkele criteria, maar veel oplossingen. De speelruimte:

 

Lichtkleur: Monochroom | Multiwit | RGB​​​​​​​​​​​​​​

Lichtintensiteit: Werkverlichting | sfeerverlichting | accentverlichting

Lichtbron: Lineaire verlichting | puntverlichting

Richting: Direct of indirect | naar boven of onder | voren of achteren | zijwaarts

Positie op de corpus: Buitenkant | binnenkant

Montagewijze: Inbouw | opbouw

 

Aan de hand van de onderstaande kleuren kun je een onderscheid maken in de systemen.

​​​​​​​

Loox 5 Logo - 12 Volt  Het Loox 5 systeem met 12 Volt.​​​​​​​

 

Loox 5 Logo - 24 Volt Het Loox 5 systeem met  24 Volt.​​​​​​​

 

Vandaag de dag vervult verlichting een essentieel en onmisbare rol qua functionaliteit en comfort in meubels. Het samenspel van licht in de kamer en licht in het meubilair heeft invloed op je welzijn. Helder en koel licht bevordert de concentratie, warm en gedimd licht bevordert de ontspanning. De ledverlichting beïnvloedt de hele ruimte in zijn beleving, Häfele biedt met zijn Loox-systeem alle benodigde verlichting voor een individueel lichtontwerp.

 

Waar ledverlichting is, is elektriciteit. Het is dan ook interessant om aanvullende opties toe te voegen aan de meubelverlichting. Aan de behoefte om smartphones of tablets op verschillende locaties in huis op te laden kan worden voldaan door draadloze oplaadstations of via USB-poorten. Een ander kenmerk van het Häfele Loox-systeem is geluid in meubels of in spiegels zonder zichtbare luidsprekers. Je kunt via bluetooth naar muziek van je smartphone luisteren in de badkamer, keuken, woonkamer of thuiskantoor.

Connect Mesh

Licht verbinden. Licht bedienen.

Meer informatie

Nimbus + Loox 5

Meer informatie

 

Intelligent licht intelligent opgelost. Of het nu gaat om RGB, multiwit of monochroom licht, de Häfele Connect Mesh 6-voudige verdeler regelt alles. In één keer en draadloos.

Het bedienen van het licht en het individueel configureren van de verlichting - zo eenvoudig is het met het Loox5 systeem: alle in het huis geïnstalleerde Loox5 verlichting "melden" zich in de Häfele Connect Mesh app en worden in een paar stappen in de app-interface van de app geïntegreerd. Nu kan de verlichting elk afzonderlijk worden aangestuurd, gedimd en van lichtkleur worden veranderd of gewoon worden in- en uitgeschakeld. Op hetzelfde moment kunnen verschillende verlichtingsscenario's ingesteld en opgeslagen worden.

Voor de bediening kan men kiezen uit de: app, afstandsbediening of de wandschakelaar. Door integratie van 2-kanaals interface Häfele Connect Mesh wordt bovendien iedere gangbare wandschakelaar compatibel met de app.

 


Licht is te plannen

Het verminderen van het aantal te volgen stappen in de planning bevordert de structuur en eenvoud in het lichtplan van het meubel.

Bepaal de functie van je verlichting: werk- verlichting (voor aangenaam werkomgeving), sfeerverlichting (voor indirect verlichting), accentverlichting (voor bergruimtes of looproutes).

Häfele Loox5 voedingen voeden niet alleen verlichting maar ook opladers (inductief en USB), audiosystemen en elektrisch aangedreven klepbeslag, schuifdeuren of tv-liften.

Schakerlaars, sensoren en dimmers kunnen met behulp van meervoudige voedings- of schakeleenheden tot groepen worden verbonden, om verlichting gemakkelijk vanuit één of verschillende posities te bedienen.

De Häfele Connect Mesh is het centrale element om monochroom-verlichting, multiwit-verlichting of RGB-verlichting afzonderlijk of gezamenlijk aan te sturen. 6-voudige verdelers kunnen met elkaar verbonden worden.

Plan de bedrading die uit het zicht moet blijven en bepaal de boorgaten, groeven of afdekkingen. Een omvangrijk assortiment verlengkabels en verdelers vergemakkelijkt de passende bekabeling van uw project.

Tel het vermogen van alle verlichting en andere verbruikers bij elkaar op. Houd rekening met behoefte aan eventuele latere uitbreidingen en kies de voeding van de bijpassende vermogensklasse uit.


Meer informatie vind je in de Meubelbeslag Design catalogus en Loox 5 brochure.

In deze catalogi vind je in één oogopslag alles wat je moet weten over de ledverlichting van Loox.