Häfele producten:

Projectinformatie:

  • Project: Hotel 46
  • Locatie: Wintelre
  • Aantal kamers: 72
  • Partner(s): Hotel 46
                       Slido Wall installatie verzorgd door Häfele
  • Architect: Maatschap Timmers Architecten
  • Marktsegment: Hospitality
  • Oplevering: 2019

Contact project team

+31 (0) 55 538 46 86​​​​​​​

Contactformulier

Hotel 46 Wintelre

Highlights locatie:

Het nieuwe, in 2019 opgeleverde Hotel 46, ligt in het pittoreske dorpsgroen. Middenin de Brabantse Kempen. In tegenstelling tot de ouddorpse omgeving biedt Hotel 46 een uiterst moderne beleving voorzien van eigentijdse, luxe ruime kamers en vertrekken. Het hotel ligt op een mooie toeristische locatie maar biedt ook een welkom onderkomen voor zakelijke gasten en reizigers die via Eindhoven Airport vliegen.

Uitdaging project:
Na contact met Timmers Interieurarchitecteur in 2017, kwamen wij in direct contact met de eigenaar van het hotel en tevens bouwbegeleider van dit hotel. Letterlijk áán de keukentafel presenteerden wij onze diensten en producten op het gebied van hospitality. Om vervolgens de diepte in te gaan en oplossingen te vinden voor de ruimtes die wel waren ingetekend maar nog niet waren vormgegeven.

​​​​​​​Oplossing Häfele:
Eén van de uitdagingen was om één grote ruimte flexibel op te kunnen delen. Een ruimte die voor zowel grote als kleinere vergaderingen of bijeenkomsten gebruikt moest kunnen worden. En, niet onbelangrijk, het geluid moest ín de ruimte blijven. Niet erbuiten. Om deze reden stelden wij de Slido Wall met akoestische wanden voor. Deze grote panelen van ca. 1 meter breed en 2.6 meter hoog kunnen per paneel eenvoudig worden weggeschoven. Door gebruik van geluidsisolerend materiaal kunnen beide ruimtes prima tegelijk gebruikt worden. De panelen schuiven enkel en alleen aan een plafondrail, waardoor de vloer zonder onderbreking of obstakels doorloopt hetgeen een pluspunt is wanneer de gehele zaal als 1 ruimte wordt ingezet. Slido panelen kunnen in allerlei kleuren en patronen worden uitgevoerd. In deze ruimtes is bewust voor een rustige uitvoering gekozen.


​​​​​​​Slido panelen deels uit/in geschoven.

Slido panelen deels uit/in geschoven.

Ruimte waarbij de schuifpanelen volledig zijn ingeklapt en er 1 groot vertrek ontstaat.

Ruimte waarbij de schuifpanelen volledig zijn ingeklapt en er 1 groot vertrek ontstaat.

Ruimte waarbij de schuifpanelen volledig zijn ingeklapt en er 1 groot vertrek ontstaat.

Vertrekken opdelen door dichtschuiven van de Slido panelen.