Projectinformatie

  • Project: Hotel VIA Amsterdam
  • Locatie: Amsterdam
  • Aantal kamers: 170
  • Partner(s): Haklander Interieurbouw
  • Architect: OZ architecten Amsterdam,
                      Sheryl Leysner Amsterdam
  • Marktsegment: Hospitality
  • Oplevering: 2017

Contact

+31 (0) 55 538 46 86

Contactformulier

Hotel VIA Amsterdam

Highlights locatie:

VIA Amsterdam is een modern designhostel. Gelegen in de Bijlmermeer biedt dit hostel goede budgettaire opties om de hoofdstad te bezoeken. Na slechts 10 minuutjes met de metro stapt de reiziger uit in het centrum van Amsterdam. Wie meer luxe en privacy wil, kan terecht in de Suites die zijn voorzien van alle moderne gemakken van een hotelkamer. Urban design, straatkunst en moderne voorzieningen maken van dit hostel/hotel dé plek voor koppels, expats, grote groepen mensen en backpackers.

Uitdaging project:
In slechts 170 bouwdagen werd het voormalig kantoorgebouw ‘Sphinxstate’ omgebouwd tot het eerste VIA Hotel van Nederland, dat direct na oplevering in gebruik genomen werd. Niet alleen koppels of groepen moeten zich hier thuis voelen, maar juist ook de individuele reiziger. En dat betekent dat elk bed uitgerust moest worden met individuele voorzieningen oftewel eigen oplaadmogelijkheden voor tablet of telefoon, eigen afsluitbare kasten en mogelijkheden om ‘je eigen ding’ te doen.

Interieurbouwer Haklander, verantwoordelijk voor de realisatie van al het interieurbouwwerk, was al klant van Häfele en benaderde ons voor diverse producten. Niet wetende dat Häfele ook specialist is op gebied van een speciaal Hospitality assortiment en zij zodoende, naast het al bekende meubelbeslag, ook bij Häfele terecht kon voor advies, begeleiding en een speciaal assortiment voor deze branche.

Oplossing Häfele:
Elk bed is voorzien van een eigen richtspot, zodat elke gast op elk moment verlichting ter beschikking heeft zonder hinder te veroorzaken voor kamergenoten. Ook is elk bed voorzien van een eigen dubbele usb-adapter zodat elk individu zijn eigen elektronica op usb kan aansluiten. En dat geldt ook voor de eigen elektra-aansluiting.

In de Suites is onze Loox-verlichting boven de garderoberroede toegepast. Op deze manier wordt praktisch licht gecombineerd met indirecte sfeerverlichting. Twee vliegen in één klap. Bijkomend voordeel van onze plug&play systemen is de eenvoudige montage, maar ook de eenvoudige demontage voor de Technische Dienst in geval van vervanging.

Häfele Loox garderobeverlichting.

Häfele Loox garderobeverlichting

Häfele Loox garderobeverlichting.

Häfele Loox garderobeverlichting

Richtspot LED 2020 en dubbele USB poorten.

Richtspot LED 2020 en dubbele USB poorten.