​​​​​​​Hafele.nl      Service      Kennisbank      Schuifdeurbeslag voor meubels

Welk schuifdeurkast systeem heb jij nodig?

 

Een schuifdeurkast systeem pas je in en op verschillende soorten kasten toe. Er zijn diverse soorten systemen geschikt voor montage op houten-, glazen- en aluminium schuifdeuren​​​​​​, waaronder schuifdeurbeslag met softclose. Maar wat is er allemaal mogelijk op gebied van schuifdeurkast systemen, waar moet je allemaal rekening mee houden en wat is softclose precies?
 


Wat is een schuifdeurkast systeem?

Met schuifdeurbeslag voor meubels kan elke kledingkast, schuifdeurkast of ander meubel stijlvol en ruimtebesparend afgesloten worden. Dit beslag is toepasbaar op 1 of meerdere schuifdeurpanelen (maximaal 5), waarbij je de keuze hebt uit schuifdeurbeslag zonder of met softclose. Wil je een schuifdeur voor je tv-kast, dressoir of kledingkast en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ons assortiment. Wanneer het product naar wens op voorraad is verzenden we het binnen 1 à 2 werkdagen.

Naar het assortiment 

 


Softclose systeem

Wat is softclose precies? Deze vraag krijgen we maar al te vaak. Een softclose mechanismen is, zoals de naam suggereert, speciaal ontworpen om een schuifdeur zachtjes en geruisloos te openen of te sluiten. De demping remt de beweging van de schuifdeur af zodra deze de eindpositie nadert. Hierdoor sluiten deuren geruisloos en zacht, waardoor de schuifdeurkast en het schuifdeurkast systeem gespaard worden. Kies je een systeem voor eenzijdige demping of tweezijdige demping? Bij eenzijdige demping wordt de schuifdeur aan één kant gedempt. Bij tweezijdige demping wordt de schuifdeur bij zowel het openen als sluiten gedempt. De softclose dempers kunnen reeds in het beslag geïntegreerd zijn of moeten apart op de corpus gemonteerd worden.
 


Wat moet ik weten voordat ik beslag voor schuifdeuren bestel?

Vóór je een schuifdeurbeslag voor meubels kiest, is het belangrijk om de volgende informatie over de schuifdeur(en) zelf op een rijtje te zetten:

  1. materiaal
  2. dikte
  3. gewicht

Zo weet je zeker dat je het juiste schuifdeurkast systeem uitkiest. Met ons Paneelgewicht-calculator bereken je eenvoudig het gewicht en maak je een keuze uit het juiste schuifdeurbeslag.

Ons aanbod
Häfele biedt schuifdeurbeslag aandwat door Häfele zelf is ontwikkeld. Dit beslag is dus niet in de plaatselijke bouwmarkt verkrijgbaar Je bestelt dit beslag als complete set zodat je tijdens het bestellen niet alle losse onderdelen uit hoeft te zoeken of bepaalde onderdelen vergeet. Dat scheelt een hoop tijd, gedoe en moeite.


Montagemogelijkheden

Je kunt een schuifdeurkast systeem op verschillende manieren monteren. Door de montagemogelijkheden kun je een kast naar eigen wens toepassen. Kies uit de volgende mogelijkheden:

  • 1. Gelijkliggend schuifdeursysteem
    Schuifdeuren die gelijkliggend worden gemonteerd, liggen in één lijn met elkaar. De deuren komen eerst naar voren voordat zij voor de andere schuifdeur langs kunnen schuiven. Deze mogelijkheid zorgt voor een strak uiterlijk en is met name geschikt voor spiegelkasten, dressoirs en tv-meubels.
  • 2. Vorfront
    Het Vorfront systeem dekt het meubel of de kast volledig af, waardoor je alleen de schuifdeuren of panelen ziet. De rails monteer je eenvoudig boven- en onderop de corpus.
  • 3. Infront
    Met deze eenvoudige constructie monteer je de rails aan de onderkant van het bovendek en onderop de bodem van het meubel. Hierdoor worden de deuren in de corpus van de meubel gepositioneerd.
  • 4. Mixfront schuifdeursysteem
    Met het mixfrontsysteem monteer je een rail aan de onderkant van het bovendek en onder de bodem van de kast. Zo verberg je de plint aan de onderkant van het meubel.
  • 5. Vertikal schuiven
    Geen ruimte om opzij te schuiven? Geen probleem, want met een schuifdeursysteem van Vertikal schuiven schuif je een enkele deur verticaal voor de corpus omhoog en naar beneden. Het beslag blijft ten alle tijden achter de deur verborgen en heeft geen dubbele buitenzijden of tegengewichten nodig.


 


Bevestigingsmogelijkheden

Hangend beslag
Hangend beslag komt het vaakst voor bij schuifdeuren voor meubels. Bij dit schuifdeurkast systeem monteer je de looprail bovenaan het bovendek, waardoor het volledige gewicht van de deur aan het bovenpaneel hangt. Hierdoor bestaat wel het gevaar dat het bovenpaneel en de looprail doorbuigen bij te zware belasting.

Onderlopend schuifdeurkast systeem
Een andere oplossing voor schuifdeurbeslag specifiek voor meubels is een onderlopend schuifdeursysteem. Dit type beslag heeft een looprail die op de vloer gemonteerd is. In de schuifdeurpanelen frees je de wieltjes en bovenaan plaats je een geleider, die de deur op zijn plek houdt. Doordat het deurgewicht via de looprail op de vloer wordt overgedragen, zijn dit soort constructies zeer stabiel en ideaal voor zwaardere schuifdeuren.
 


Schuifdeursysteem voor houten en glazen panelen

Häfele biedt beslag voor schuifdeuren aan met twee verschillende deurbevestigingen. Er zijn twee soorten: een geschroefde deurbevestiging of een ingelaten deurbevestiging. Bij een geschroefde deurbevestiging wordt het loopwerk bovenop het deurpaneel gemonteerd, terwijl je bij een ingelaten deurbevestiging het deurpaneel moet infrezen, waarna je het loopwerk door middel van een draagflens bevestigd.

Bij glazen panelen heb je twee keuzes: vormsluitende glasklemmen of niet-vormsluitende glasklemmen. Wanneer je kiest voor vormsluitende glasklemmen dient het glaspaneel voorzien te zijn van een gatenpatroon. Een voordeel hiervan is, is dat het beslag extra stevig bevestigd kan worden. Bij niet-vormsluitende glasklemmen wordt het loopwerk geklemd of op het glas gelijmd. Hierdoor zijn glasboringen niet noodzakelijk.

 


Schuifdeurkast systeem (met softclose) voor meubels nodig?

Vind hier je schuifdeurbeslag voor meubels, met de keuze uit de volgende merken:


Meer informatie vind je in de Meubelbeslag Techniek catalogus

In deze catalogus zie je in één oogopslag alles wat je moet weten over onze deursystemen voor uiteenlopende meubels.