​​​​​​​Hafele.nl      Service      Kennisbank      Accessoires schuifdeuren

Accessoires schuifdeuren

 

​​​​​​​

Ben je op zoek naar accessoires voor je schuifdeuren? Denk aan een slot, een deurgreep of een borstelstrip? Wij produceren en leveren accessoires voor schuifdeuren in allerlei soorten en maten om ervoor te zorgen dat je de juiste oplossing krijgt. Bekijk hieronder ons aanbod.


 

Sloten​​​​​​​

Sloten voor schuifdeuren zijn te gebruiken voor diverse toepassingen. Voor schuifdeuren in ruimtes zijn er aparte sloten nodig. Dit kunnen haaksloten zijn om de deur vast te houden, maar ook druksloten die de deur blokkeren om open te gaan. Er zijn verschillende type sloten voor schuifdeuren voor meubels of schuifdeuren voor ruimtes.

Onderstaande sloten zijn toepasbaar voor schuifdeuren in meubels:

  • Druk-draaislot
  • Drukcilinder
  • Insteekslot
  • Steekcilinderslot voor glasdeur

​​​​​​​

Onderstaande sloten zijn toepasbaar in schuifdeuren voor ruimtes:

  • Trekgreep zonder slotkast
  • Insteekhaaksloten

​​​​​​​

 

Naar de producten

 


 

Deurgrepen

Een greep is voor een schuifdeur essentieel voor het openen en sluiten van de deuren. Er kan gekozen worden voor functionaliteit, maar ook voor design. Door de beperkte ruimte bij voor elkaar langs lopende deuren wordt er vaak voor een komgreep of greeplijst gekozen.

 

  • Komgrepen
  • Schuifdeurgrepen (tweezijdig)
  • Verticale greep/ komlijst

 

Naar de producten

 


 

Uitlijnbeslag​​​​​​​

​​​​​​​Het uitlijnbeslag wordt toegepast om het kromtrekken van deuren te voorkomen. Het wordt achter op of in de deuren gemonteerd. Häfele biedt eigen merken uitlijnbeslag aan, zoals de Planofit en de Planomix. Häfele biedt ook uitlijnbeslag van ander merken aan.

 

Naar de producten

 

 


 

Borstelstrippen​​​​​​​

Deze strippen van 2500mm lang worden gemonteerd op een kaderprofiel van een schuifdeur. Deze bieden een bescherming tegen stof in de kast.

 

Naar de producten

 


 

Afdekkappen voor looprails​​​​​​​

Om de looprail strak weg te kunnen werken. Vaak in meerdere kleuren verkrijgbaar en soms zelfs in een lakbare uitvoering. Eventueel worden ze toegepast in combinatie met een eindkappenset voor het afwerken van de zijkanten van de looprail.

 

Naar de producten

 


 

Elektrische deurondersteuning

Naast het handmatig openen kunnen sommige schuifdeurbeslagen ook elektrisch ondersteunend of volledig elektrisch worden geopend. Deze aandrijvingen voor schuifdeurbeslag voor meubels kunnen automatisch geopend worden door het licht aan te schuiven van de deur, via Loox modulaire schakelaar of de draadloze Häfele Connect Mesh (Loox5).

Häfele biedt ook elektrische schuifdeuraandrijving voor de Häfele Slido F-Flush51 60.

​​​​​​​Naar het overzicht​​​​​​​

 

 

Daarnaast zijn er ook elektro-aandrijvingen voor schuifdeurbeslag voor ruimtes.

Schuifdeurbeslag voor ruimtes is meestal geschikt voor particuliere doeleinden. Voor openbaar gebruik dienst het beslag aan extra eisen te voldoen in verband met het intensieve gebruik

 

Schuifdeuraandrijving 40kg

Deze schuifdeuraandrijving wordt gebruikt voor enkele schuifdeuren bij particuliere toepassingen. De aandrijving is te openen via een schakelaar of een (optionele) bewegingsmelder. Te sluiten via schakelaar of ingestelde tijd.

 

Schuifdeuraandrijving 80kg

Deze schuifdeuraandrijving wordt gebruikt voor enkele schuifdeuren, luiken of scheidingswanden bij particuliere toepassingen. Openen en sluiten via schakelaar is handmatig bij stroomuitval.

 

Schuifdeuraandrijving voor houten en glasdeuren 120 kg

Voor binnenwerkse opening van 715-1000 mm, systeemlengte 1600-2200 mm, in te korten. Toepasbaar voor 1 deur met een deurgewicht van max. 120 kg en permanent gebruik. Deze slijtvaste aandrijving heeft een stil lopende gelijkstroommotor met geïntegreerde microprocessorbesturing en obstakelherkenning (stoppen bij het openen en terugschuiven bij het sluiten).

 

Schuifdeurbeslag voor ruimtes zijn meestal geschikt voor particuliere doeleinden. Voor openbaar gebruik dient het beslag aan extra eisen te voldoen in verban met het intensieve gebruik.

 

Naar het overzicht


Meer informatie vind je in de Meubelbeslag Techniek catalogus en de Bouwbeslag/ Schuifdeurbeslag catalogus​​​​​​​

In deze catalogi vind je in één oogopslag alles wat je moet weten over de schuifdeuraccessoires.