Kwaliteits- en milieumanagement bij Häfele

​​​​​​​

Het kwaliteits- en milieumanagementsysteem bij Häfele is een belangrijk en integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Dankzij continue verbetering worden de kwaliteitsnormen voortdurend verhoogd.

Certificering conform DIN ISO 9001/14001

Van de hoge kwaliteitsnormen bij Häfele kun je jezelf overtuigen: reeds in 1995 werd Häfele gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001. En de certificering conform DIN EN ISO 14001 is het bewijs sinds 2000 dat Häfele de natuurlijke hulpbronnen ontziet en milieubewust is.

Als wereldwijd actief familiebedrijf, hechten Häfele veel belang aan de sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Zo is het thema kwaliteits- en milieubeheer een belangrijk en integraal onderdeel van de filosofie van Häfele. Ontdek meer over onze certificeringen en geoptimaliseerde verpakkingsoplossingen.

Trust Improvement Program

Actieve bescherming van het milieu reduceert niet alleen de hoeveelheid afval en voorkomt onnodige belasting door schadelijke stoffen, maar leidt door energie- en materiaalbesparing ook tot economische en ecologische voordelen voor onze klanten. Dankzij de continue verdere ontwikkeling van de twee systemen kon in 2002 de klassieke certificeringsprocedure worden omgezet naar het DQS-TIP-systeem (Trust Improvement Program).

Häfele certificaten voor download

 

Geoptimaliseerde verpakkingsoplossingen

Deze fundamentele vraag over de gebruikte materialen houdt ons al lange tijd bezig. Na het onderzoeken is gebleken dat plastic als vulmateriaal voor verpakkingen ecologisch beter presteert dan papier, wat wel vreemd klinkt.

Dit ecologisch evenwicht wordt duidelijk in het geval van plastic noppenfolie, dat wordt gebruikt om de goederen in de transportdozen vast te zetten en om holtes op te vullen. De productie van noppenfolie is minder schadelijk voor het milieu dan de productie van opvulpapier. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat noppenfolie - zoals de naam al aangeeft - hoofdzakelijk uit lucht bestaat. Het gewichtsvoordeel van kunststoffolies heeft ook verscheidene positieve gevolgen: bijvoorbeeld bij de aanschaf en verwijdering van materialen, maar ook bij de logistiek en verzending van de pakketten. Aangezien luchtkussenfolie vooral lucht afgeeft wanneer het wordt weggegooid, bespaart het ook veel verpakkingsafval in vergelijking met inpakpapier.

​​​​​​​Conclusie: Indien de normen omtrent verwijdering en recycling worden nageleefd, presteert plastic als vulmateriaal uit ecologisch oogpunt aanzienlijk beter dan papier.

Ons principe bij Häfele: de eerste stap is te vermijden wat vermeden kan worden. Pas daarna wordt het onvermijdelijke verpakkingsmateriaal geselecteerd op basis van een algehele ecologische beoordeling. Maar daar zijn we nog niet tevreden mee. Bij Häfele zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen om het onvermijdelijke verpakkingsmateriaal zo nodig verder te optimaliseren.

Zo heeft Häfele de dikte geoptimaliseerd van het vulmateriaal in kunststoffolie dat vaak onvermijdelijk is om goederen tijdens het transport te beschermen. Stap voor stap zijn ook verzenddozen geïntroduceerd die nog variabeler zijn in groottes, wat leidt tot een verdere duurzame verbetering, omdat het volume en het gewicht van veel pakketten worden verminderd.

 

Als je verdere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.